Üdvözöllek!

Üdvözöllek! Ezen a blogon elolvashatod online a teljes Kiss Ádám - Szütyiő c. könyvet. Nincs más dolgod, mint sorban haladnod a bejegyzések olvasásával, mert a blog a könyv elejével kezdődik, majd a végén fejeződik be. Tehát nem muszáj megnyitnod a bejegyzéseket, a következő oldal eléréséhez a "Következő" oldal linkre kell rányomni, és így tovább, amíg el nem olvastad a könyvet! Jó szórakozást!

IDŐJÁRÁS, MÁSKÉPP

2011.02.05. 20:03 Brexter

Amikor fellépés céljából Londonban jártam, a szervező srácok foglaltak nekünk szállodai szobát. Zuhanyzóval, angol vécével, franciaággyal, tévével, és én bizony olyan dolgokat láttam ebben az angol tévében, hogy csuda. Mégis egyet emelnék ki, az időjárás-jelentést. Amit ott, akkor, kellemesen végigderültem. A koncepció a következő. Bejön a nagy brit Németh Lajos, mögötte az univerzum. Szép lassan közeledünk a bolygónk felé, épphogy csak kezdenek körvonalazódni a kontinensek határai, már a légnyomásról beszél Lajos, tüzetesen beszámol a főbb éghajlatokról, áramlásokról, magyarul, illetve angolul, ádámévától számítva. A tizenkettedik percben említi először Angliát. Arra gondoltam, milyen szerencsések vagyunk mi otthon ezzel a pár perces időjóslással, szerencsétlen briteknek miket kell megtudni, mire rájuk kerül a sor. Kapaszkodj! Továbbcsavarom! Isteni szerencse, hogy a többi bolygón nem néznek tévét, meddig tartana akkor az időjárás-jelentés? Szerintem három és fél órát! Úgy ülnénk otthon a tévé előtt, jaj, mikor jön már a Föld? Elképzeltem, milyen lenne, ha nem csak a mi bolygónkról, országunkról, és a Békéscsabán fújó enyhe délkeleti szélről mesélne Németh Lajos és csapata: „Köszöntöm az univerzum lakóit, és most a várható időjárásunkról. A Plútón a holnapi nap folyamán erős felmelegedés várható, akár mínusz 213 Celsius-fok is lehet. Délután elszórtan 4-6 mm meteoresőre készülhetünk. Ne hagyják otthon a meteoreső-kabátot! A Jupiteren, a légkör hiánya miatt, szél továbbra sem várható. A Tejúton erős ködfoltok, helyenként Tokió nagyságú jég eshet, ennek következtében a burkolat csúszóssá válhat, az űrhajólánc használata a vénuszi lehajtóig (négy fényévszakaszon) kötelező. Akik a napokban a Merkúron kirándulni szeretnének, öltözzenek melegen, de az érzékeny bőrűek kerüljék a napot, mert 0,4 másodperc alatt szénné éghetnek. Az Uránusz térségében 4-500 fokos hőingadozásra is lehet számítani, öltözködjenek rétegesen. (Nemsokára kapcsoljuk műholdon a Holdat.) A Napon több mint 950 kilométer magas lávacunami keletkezhet, erős lesz az UV-sugárzás, minimum 8500 faktorral kenjék be a szkafandert. A Napon ügyeljünk a folyadékbevitelre, mert könnyen kiszáradhatunk, keressük az árnyékos helyeket. Akik ezen a területen szaladgálnak, szedjék a lábukat, mert fel/leéghet a talpuk. Állandó, nagyon meleg front várható. Egyszóval a Napon tombol a nyár. És végezetül abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy helyszíni tudósítónk a Marsról jelentkezik be műholdról. - Halló, halló! Hallasz minket? - **\ \Xd45}{@#> - ?%— "%/=) =/!"Fq p, X#### - Elnézést kérünk a technikai hiba miatt, de elromlott a tolmácsgép. Derűs estét!"

A bejegyzés trackback címe:

https://szutyio.blog.hu/api/trackback/id/tr302640883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása